Covid är så roligt

Ja, himla roligt är det. Skrattar på mig. Nästan. Eller inte alls.

FAS ETT

Lyckades dra på mig covid-19 16:e augusti, kände mig så sjuk på kvällen där men tänkte fram till torsdag/fredag den veckan att ”det är bara en förkylning”.

Sen börjar jag tycka att kaffet smaka illa. Sen försvann HELA mitt luktsinne. ”ajdå. Ska nog beställa ett test”. Sagt och gjort. Test beställdes. Petades runt. Fick åka taxi tillbaka. Testet alltså.

Söndag loggade jag till ”du har testat positiv”. Aj fan. Men, visste ju om det. Än så länge. Gjorde smittskyddgrejen, att berätta för alla en har träffat osv. Inga problem. Var hemma i två veckor. Var relativt lugnt. Kände mig inte vidare sjuk.

Ja. Jag var ju helt färdigvaccinerad också. Tror att det gjorde att fas ett av covid-19 var så lugnt som det var för mig.

Smaker upplevdes konstigt, tänkte att det skulle ge sig rätt fort. Relativt trött hela tiden.

FAS 2

Snabbspola nästan 3 månader (från det jag blev sjuk). Min mage la av. Helt. Så ont att jag inte kunde ligga, stå eller sitta. Lite knepigt med andra ord. Det löste sig (pun intended).

Nu börjar saker jag har kunnat äta att smaka riktigt illa. Lök går inte ALLS, det luktar och smakar ILLA. Stekt och kokt ägg går bort direkt, är lite så där svavelväten jag känner liknande som i lök.

Min ork försämrades. Kan knappt gå en normal promenad utan låta som en astmatisk grävling.

Men, potatis kan jag äta. Mjökprodukter överlag smakar lite plast. Har börjat få en kemisk bismak i vissa smaker, som aldrig har haft det tidigare.

Choklad smakar gott. Vet inte om jag känner alla smaker, men det smakar gott. Finns en havrebaserad chokladdryck med dumlesmak som jag BARA uppfattar som ”smakar gott”. Allt sött går.

Men, ”riktig mat” har jag lite värre med. Ris har en konstig eftersmak, så jag får dölja det med nåt annat. Ibland får jag leka ”dölj eftersmakerna”, då dom kan komma fram lite olika.

Smaker som kanel och kardemumma osv fungerar heller inte. Ibland måste jag överkrydda för att det ens ska hända nåt.

Jag har ju inte en chans i världen att märka om mat har blivit dålig, så jag är överpetig med datum osv.

Så, frågan då som följer: visst kan man äta chips till middag?


Publicerat

i

av

Etiketter: