VÅGA!

En del av konstutställningen i LVL4’s regi i resterna av scenografin för satans trilogin i ett gammalt kontorshus som ska rivas 2019. Så, NU är tiden!

Utställningen är nu över

VÅGA! är en vidarutveckling av min ”rumsförsköning” av rummet som var Margaritas ”innersta hemliga” rum, som en kommer in i genom att krypa in under ett skrivbord som står i det vänstra hörnet av rummet utanför. Som numera heter JE SUIS EXCITÉ! av NÉOMIE MAL-AIMÉ.

Vill att vi ska våga mer. Att våga komma ut. Att våga säga till den en gillar att en saknar personen och vill se den igen. Att våga tänka om. Att våga våga, som är ofta det svåraste. 

Att samtidigt våga på ett sätt som inte är skadligt för en själv. Att bygga upp en. Att vara medveten om förändring. Att komma ut är en skrämmande process, kan tyvärr vara en livsfarlig process om en har fel förutsättningar. Som en miljö där det anses som farligt/syndigt/osv, och där ens familj inte tvekar att göra en illa. Prata med någon. Samla ihop dom små byggstenarna som behövs. En kanske måste bryta med sin familj, som jag förresten själv har gjort då att vara trans inte var direkt välkommet där. Men, ta hand om dig. Var försiktig. 

Rummet består av grundmomentet att besökaren blir uppmuntrad att uttrycka vad hen vill våga eller våga mer. Eller så bara sitta där. Meditera. Vara.

Musiken i rummet är en variation på exempelkod ur musikprogrammet Sonic Pi. Verket heter Phasing: Dark Ambience 

2018-12-04

VÅGA! är nu nedplockad. Varje lapp/påse är sparad.

2018-12-09

Rummet där VÅGA! var installerad är nu helt rensat. Förutom en farväl hälsning till huset från mig.

2019-02-08

Har nu börjat processa lapparna. Har börjat med dom långa vita utan påse. Vissa lappar har jag anonymiserat lite, som med telefonnummer osv. Formatering kan vara lite off då det är ur excel. Och felskrivningar, mest för att det är jag som skriver av lapparna..

Hittar inte din lapp? Har MASSOR kvar att gå igenom…

2019-02-19

Alla lappar ligger nu på sin egen sida