Veckans åsikter

Alltså, det har blivit på tok för mycket demoniserande nu på sistone. Stora folkgrupper som får skulden för vad ett fåtal gör.

Trump försöker fortfarande få igenom sitt ”muslim ban”. Trots att Amerikanska domstolar har stoppat det. Nu sist med 3-0 i domarröster. Det konstiga där är att han inte vill stoppa folk från länder som faktiskt har gjort något. Demonisera miljard människor för vad kanske 10 tusen gör. Det låter ju sunt. INTE.

Inte för att vi är ett dugg bättre här i Sverige med folk som vill skylla allt på invandrare. Att alla invandrare är brottslingar. Demonisera igen.

Tycker att både vänster och högern vill förenkla alldeles för mycket. Dom är inte brottslingar för att dom är invandrare. Men, dom som hamnar i den fållan så kanske det inte hjälper att vara demoniserad. Att folk tycker och tänker så. Att bli marginaliserad. Att det inte finns jobb. Att det inte finns en framtid. Att ungdomar på väg in i vårt land hellre tar livet av sig. Men, folk vill skylla på nåt.

Folk vill att det ska vara enkelt. Så, då blir alla flyktingar ”onda”. När vi behöver se på vad som egentligen händer.

”Men, vi svenskar är ju inte så”. Säg till dom i Amerika när vi svenskar var invandrarna. När vi var ansedda som ”lite mindre vita”. Som rätt dumma. Som brottslingar. Dom som tog jobben. Känns orden igen?

Men, sen togs vår roll över över av andra ännu mer marginaliserade invandrargrupper. Italienare osv. Då hux flux var vi tillräckligt ”vita” igen för att inte marginaliseras. När vi hade beblandat oss med folket där. Visst, det hjälper att vi ser likadana ut som där. Ja, vi människor verkar vilja dela in oss i ”vi” och ”dom”. För att ha nåt att skylla på.

Att när en människa ur vår egen ”grupp” gör dåligt så tas det fram hur sjuk han/hon var/är. Hur konstig relation han/hon hade till sin mamma. Det fokuseras på det sjuka. På det konstiga. Ta Breivik. Han beskrivs som sjuk och konstig osv. Han beskrivs som en individ som har gjort nåt väldigt konstigt och sjukt. Det skrivs om att han försöker skapa en grupp. Inte att han tillhör en grupp.

Sen gör en Egyptisk man ett försök i vansinne att med en machete anfalla en Fransk soldat i ett köpcentrum. Beskrivs han som en sjuk individ? Nej. Han blir ”muslimsk terrorist” på en gång. Direkt. Kopplas ihop med alla andra muslimer. Dom blir skuldbelagda. För vad en ensam och nog rätt sjuk man från Egypten har gjort.

Se på vad individen gör istället. Visst, du har sjuka personer i ALLA grupper. Oavsett vilken grupp det nu råkar vara. Ibland flera i dom grupper vissa vill säga är bra. ”Nej, svenska män kan inte ju antasta kvinnor. Helt omöjligt”. Även om dom flesta flesta nog är just vita etniska svenska män som just gör sånt. Sen att dom kanske gör det i Thailand där det ”inte riktigt räknas” är ett annat problem.  Har sett rätt mycket sjuk just kring sånt där, men det är ett annat inlägg.

Ta fram varför just individen gjorde just vad hon/hon gjorde istället för att skuldbelägga en hel grupp av människor.

Känner igen rätt mycket av det där med grupptillhörigheter själv som transperson. Det att man förväntas vara något bara för att man råkar tillhöra en viss grupp människor. ”som trans så skall du vara undergiven. En sissy”. Jag är varken eller just där. Jag råkar vara en transperson, men jag är mycket mer min egen individ.

Sen blir jag numera ihopbuntad rätt bra av vissa då jag är både trans, hbtq rent allmänt och rätt mycket vänster. Där både från dom med eller utan religiös inblandning.

Fast, är nog mest stolt över att en religiös person kallade mig ”spawn of satan” då jag just är transperson och vänster osv.

Nu alla mina änglar så är det mat som gäller. Ha en underbar helg!


Publicerat

i

av

Etiketter: