Tankar

Försöker att inte tänka sönder min hjärna nu. Så mycket olika saker som kan snurra runt, allt i från ”vad för rubrik ska detta inlägg få??” till annat. Allt mellan himmel och jord nu. Kommer att försöka få ur mig ALLT på denna blogg.

Jag är intergender/transgender/gender fluid, vilket innebär att min könsidentitet inte är bara så enkelt som ”man”. Som råkar vara det kön jag ”tilldelades” när jag föddes. Jag ser mig mest som Thea (kvinna), och ibland som T**** (man). Thea är det namn som gör mig gladast att bli kallad. Kan inte förklara varför, men bara att höra någon annan säga ”Hej Thea!”. Det gör mig lycklig. Om man vill vara könsneautral så kallar man mig för T. Bara bokstaven T. Mest för att det är typ ett ljud eller två ifrån att vara ”Thea”.

”ok, transgender. Då ska du gilla män”. Har jag fått höra. Nääää du. Så enkelt är det inte. Speciellt då jag inte helt är transgender. Ibland kan jag vara det mer, och ibland mindre. Vi kan säga så här: har inget emot män, men det är KVINNOR som jag föredrar. Speciellt i relationer. Pansexuell är väl inte så långt borta ibland. Men, jag vill inte sätta en stämpel på mig själv. Så. Jag ÄLSKAR underbara människor. Vissa så klart mer än andra. Mitt gamla jag gillade inte att bli berörd medans Thea GÄÄÄÄRNA kramas mycket och ofta. Så KOM KRAMA MIG!

Helt enkel är ju inte denna resa. Denna upptäcksfärd i livet. Ja, jag har ibland undrat ”va fan håller du PÅ med?? hade det inte varit enklare att bara gömt undan Thea igen? att bara lägga locket på. Att inte bli stirrad på i tunnelbanan”. Det varar i ca 4 millisekunder. Det här är inget jag har valt. Jag VALDE att gömma det, och det höll nästan på att ta livet av mig. Känns faktiskt rätt kul ibland när vissa inte vet var dom ska ta vägen.

Ja, denna process har gjort mig starkare och kommer att göra mig mer mångfaceterad än jag var tidigare. Att inte bara vara rätt endimensionell. Att inte bara gilla en sak. Att ha ett djup. En del av mig kan ibland känna mig rätt sorgsen att det tog så LÄÄÄÄNGE för mig att komma hit. Att komma ut. Att komma ut som mig själv. Den människa jag var menade att bli, inte den jag trodde att jag skullle vara. Men, processen fortgår..

/Thea


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar