Panda pandemi

Scientists puzzled by pandas' black eye patches turning white — Quartz

Vi lever i en knasig värld nu. Där vi fattiga stänger in oss. Medans överklassen minsann måste till sin saluhall som dom har gjort sen 1963.

Sen har pandan inget med det hela att göra. Förutom att nu ska vi vara lite enstöringar. Sitta och gnaga på sin bambu. I ensamhet. Inte åka på skidresa till fjällen. Stanna hemma era idioter.

Försöker att hantera stressen som kommer ur allt detta så väl jag bara kan. En gammal ”vän” har börjat hälsa på lite. Det som heter agorafobi.

En står där i kön med människor som verkligen inte fattar att vi är i en pandemi. En pandemi som får oss som har nära till panik att verkligen ha nära till panik. Känner att jag är på helspänn när jag väl handlar.

Har börjat tänka i helt fel banor, eller kanske rätt när det till kommer till pågående pandemi, att vara först in eller sist in i butiken. Men, inget jag vill uppleva då jag är på helspänn även utanför coop då. Det blir en stress och panik som genomsyrar hela mig.

Jag kämpar emot det allt jag bara kan. Jag kämpar för att kunna hålla saker på lite distans. Kämpar för att hålla mig positiv.

Det vi kan göra. Kämpa.


Publicerat

i

av

Etiketter: