Prylar

Prylar som äger en. Prylar du äger.

Var nyss ”singles day” som är en skapad dag för oss singlar att konsumera ännu mera. Som att det vi redan konsumerar inte räckte. Alibaba (i Kina) sålde under EN dag (11/11-17) för ca 230 MILJARDER svenska Kronor. 

Det räcker till att bygga en bro. Bygga stora viktiga saker. Men, nu konsumerades det. Helt i onödan.

Jag har inte så mycket pengar, så när jag köper nåt så brukar jag ha rätt bra koll på just vad jag köper. Köpte just en ny mobil efter FYRA år. Men, då var jag typ lite sponsrad av en viss tillverkare så sist jag faktiskt köpte en ny mobil innan min nya var i April 2010.

Jag kollar. Jag jämför. Läser recensioner. Och försöker få så mycket jag bara kan för mina pengar. Iphones? ALDRIG. Skulle inte falla mig in. Never. Vi behöver inte gå in på att deras mjukvara är rätt bristfällig.

Mera att du betalar väldigt mycket för märket. Dom flesta iphones är tillverkade av Hon Hai Precision Industries Co. Ltd, sam. Eller Foxconn som dom är mera kända som. En OEM tillverkare av mobiler och annat liknande. Samt liknande företag.

Materialen är inte så himla bättre att det är värt MINST 60% mer. Mest därför jag alltid kommer vägra iphones. Att det helt enkelt inte är värt att betala extra för att inte få nåt mer än bara deras logotype. 

Det är inte säkrare eller går inte sönder mer sällan osv. Iphones ligger rätt högt upp på listan när det gäller just felprocent. Tror för att dom är tillverkade i såna stora upplagor att fel nog lätt kan sprida sig, just nu verkar det vara problem med skärmar i iphone x.

Min poäng, även om den är långformad är, se till att du kollar upp vad du köper. En huawei mobil idag för säg 6 tusen ger dig samma/likvärdig funktion som en iphone för 18 tusen. Mina Nokia kostade 4 tusen. För att det räcker. 

Jag tänker likadant nu med pennor och vad det än må vara. Försöker undvika att köpa engångspennor, ska helst gå på att fylla på. Mestadels för att jag ritar upp pennor rätt fort.

Skor var det himla längesen också. Har lite klädproblem samtidigt, då jag har gått ner rätt mycket i vikt sen 2012 eller så. Passade på att komma ut som trans sen. Hjälper ju inte. Men, jag köper på rea så ofta jag kan. 

Måste samtidigt rensa ut massa saker hemma, för att få plats med massa saker som jag nu har i min atelje. Som inte kommer att finnas snart. Snyft.

Men, så är det. Saker och ting förändras. På både gott och ont. 

Men, ta hand om er alla mina sötisar ❤❤❤


Publicerat

i

av

Etiketter: