Thea manual

Skriven med glimten i ögat, och med visst allvar.

 • Utgå inte ifrån att jag ska vara ”man” för att jag ser ut som en. Så enkelt är det inte runt mig. Men, ibland säger man fel. Jag förstår. Ifall du tycker att det är jobbigt, prata med mig.
 • Var rakt och direkt. Raka puckar fungerar alltid.
 • Vill du att jag ska göra nåt? Var så rakt och direkt som det krävs. Både tidpunkt och vad som ska göras. Planera lite.
 • Subtila hints fungerar INTE på mig. Släng en sko på mig ifall jag inte ser det.
 • Jag kan ha det rätt svårt med sånt där som ”sägs mellan raderna”. Sitt inte och reta dig över nåt jag inte märker/snappar upp då du tycker ”sånt borde människan se”. Nä, jag gör ju inte det. Prata med mig. Säg vad du vill säga.
 • Dålig på att bekräfta dig? Säg till. Försöker lära mig att andra har tankar/känslor/åsikter. Ibland går det så där.
 • Gör/säger jag nåt som får dig att känna dig obekväm? Se punkterna ovan. Jag vill folk väl, även om jag ibland nog kan vara lite okänslig.
 • Du behöver inte förklara saker. Ser jag ut som en fågelholk så kanske du ska.
 • Vet hur enkelspårig jag ibland kan vara, försöker att begränsa mig bland folk som kanske inte uppskattar det.
 • Jag gillar folk som kan saker och visar att dom kan. Och inte bara pratar om det.
 • Jag kan nog vara rätt så seriös när det krävs, och när jag gör nåt. Då är det inte läge att fåna omkring i min närhet. Kan få mig att leta en stekpanna.
 • Prata inte skit om personers sexuella läggning eller könstillhörighet. Se punkt ovan med stekpannan. Och addera utbrott. Av lätt till stark magnitud. Om du nu inte vill hoppa i säng med mig. Annars så spelar det INGEN roll vilken läggning jag nu råkar ha. Eller vilket kön jag anser mig tillhöra. Jag berättar gärna om både läggning och könstillhörighet ifall du är nyfiken.
 • Vad jag nu anser mig tillhöra så är det inte ett ”val”. Att inte vara det kanske är just ett ”val”. Man mer då väljer bort det, som man ända inte kommer runt. Inte bra. Jag accepterar det jag är, då bör du göra det också ifall du vill komma överrens med mig.
 • Ämnet religion anser jag vara lite som läggning/könstillhörighet. Alltså en personlig sak man inte ska köra ner i halsen på andra, om nu inte personen är nyfiken och har indikerat så. Inte jag då.
 • Samma sak med politik. En viss lättsam vardagsdos fungerar ju så klart.
 • Kan nog bli lite för seriös ibland. Släng den andra skon på mig då.
 • Undrar du vilket pronomen du ska använda? Fråga gärna. Eller använd mitt namn. Ibland vet nog inte ens jag vad som gäller. Eller så är jag en ekorre…
 • Vet ju att jag är världsbäst. På att vara jag. Vissa saker är dock lite komplicerade. Och mat är en av dom, då det finns en massa laddning i det för mig. Både positivt och negativt. Vissa dagar mest bara negativt.
 • Pratar jag om nåt så är det relativt bra. Sitter jag tyst i ett hörn och liksom förnekar att det är annat än bra. Då är det det riktigt dåligt. Eller så försöker jag undvika en stekpanne incident. Kommunicera lite så får du veta.
 • För mig så är människor viktiga. Vissa mer än andra. Vissa vill jag inte ens tänka på.
 • Utgå ifrån att jag tycker det är mycket mera intressant att prata om nagellack eller smink än om whisky eller nåt annat ”fånigt” manligt.
 • Kommer att fråga just DIG vilka 5 uppenbara punkter jag har missat.

Publicerat

i

av

Etiketter: