Skitjul

Eller: vi hade ju inte tur med vädret i alla fall. Åker upp till min far uppe där dom brukar ha snö. Inte en flinga. Nada. Inget. Försöker prata lite med min far, märker att det inte kommer att fungera alls. Bara konstigt allt. Han gör och säger konstiga saker. Man vill liksom ”jag tror du menar OCD” när han inte kan släppa att en liten bordsgran råkar vara lite sne och säger att det ”triggar hans adhd”. Visst kan det säker göra. Men, nääää. OCD du menar gubbe. Vilket man ju inte säger. Så, kvällen den 23:e så är det mest svalda ord och tankar. Jag sitter där och känner att jag gömmer mig. Att jag låtsas.

Vaknar upp den 24:e med en hals som gör ONT. Lagom till julmiddan så går det typ inte att svälja, men lyckas på nåt sätt ändå. Väldigt roligt och spännande. Sover 4 timmar den natten. Frukost 08. Man kan sova sen.

26:e så får jag äntligen åka hem. Står och väntar så ivrigt på bussen att jag lyckas förtränga att det blåser snålt och är rätt kallt. Bara känner ett lugn där på bussen. En stund. Tills min hosta kommer och hälsar på. Så, nej. Jag har inte direkt upplevt varken julglädje eller avslappning direkt. En kompis tror att min förkylning var ren stress, och det kan jag helt köpa.

Ta hand om dina nära och kära. Prata med dom. Ta hand om dom.

Men, de blir bättre mina änglar. En ny vecka imorgon. Nya upplevelser. Shopping att göra.

Thea


Publicerat

i

av

Etiketter: